+31 (0) 6 522 30 387 info@alterlaw.nl

Artikelen

Om onze cliënten over bepaalde onderwerpen te informeren, schrijven we van tijd tot tijd artikelen. Als uw vragen heeft over een specifiek artikel, neem dan gerust contact met ons op.
Studentstage Alterlaw (civiel recht)

Studentstage Alterlaw (civiel recht)

Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) met affiniteit voor de rechtsgebieden aansprakelijkheidsrecht, vorderingsrecht en contractenrecht, onze kerngebieden. Behalve contact met cliënten schrijf je mee aan adviezen en sommatiebrieven. Ook verwachten wij van je dat je in staat bent om zelfstandig jurisprudentie- en literatuuronderzoek te doen.

Lees meer
No cure no pay ≠ kosteloos

No cure no pay ≠ kosteloos

Onbetaalde facturen zijn voor alle ondernemers een hoofdpijndossier en soms zelfs een nachtmerrie. In sommige gevallen kan de debiteur niet betalen door financiële problemen, in andere gevallen is er radiostilte of wil de debiteur niet betalen omdat hij het niet eens is met de factuur of niet tevreden is met de geleverde diensten of producten. Het resultaat is in alle gevallen dat de schuldeiser (crediteur) een disbalans krijgt in de inkomsten en de uitgaven.

Lees meer
Voorschot bij letselschadezaken

Voorschot bij letselschadezaken

Letselschade als gevolg van een ongeluk kan drastische gevolgen hebben voor uw leven. Door lichamelijke en/of geestelijke schade kunt u bijvoorbeeld een tijd uw werk niet uitvoeren. Het kan zijn dat u als ZZP’er of freelancer een bestaande opdracht moet annuleren en geen nieuwe opdrachten kunt aannemen. Dit terwijl uw vaste lasten gewoon doorlopen.

Lees meer