+31 (0) 172 26 30 94 info@alterlaw.nl

Vastgoed en huur

De juristen bij Alterlaw zijn gespecialiseerd op het gebied van vastgoedrecht en huurrecht. Wij staan partijen bij in geval van een geschil en bij het opstellen en nakijken van een huurovereenkomst en een koopovereenkomst. Ook adviseren wij regelmatig huurders, verhuurders, kopers en verkopers van vastgoed.

Vastgoed

Er kan van alles misgaan bij het kopen, verkopen en beheren van vastgoed. Wij hebben in de praktijk vaak met de volgende scenario’s te maken:

  • De wederpartij komt de gemaakte afspraken niet na;
  • De koper of de verkoper heeft spijt van de (ver)koopdeal en wil van de overeenkomst af;
  • De koper of de verkoper wil de koopovereenkomst na laten kijken om die waterdicht te maken;
  • De koper wil de koop van vastgoed afblazen omdat hij na de koop gebreken heeft ontdekt.

Vastgoedbeleggers benaderen ons vaak met hun juridische vraagstukken. Door onze no-nonsense aanpak zijn vastgoedbeleggers bij ons op het juiste adres voor een goed advies. Wij vinden dat goed advies een combinatie is van theoretische en praktische kennis, zodat de cliënt na een telefoongesprek of een adviesbrief weet waar hij aan toe is. De juristen van Alterlaw verschuilen zich niet achter moeilijke, onbegrijpelijke en de soms voor verschillende interpretaties vatbare juridische termen: wij geven correct en praktisch advies in begrijpelijke taal.

Huurrecht

De huurovereenkomst is een overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder, een verbintenis aangaat met de andere partij, de huurder, om een zaak te verstrekken tegenover een tegenprestatie. Wij hebben in de praktijk vaak met de volgende scenario’s te maken:

  • een geschil tussen verhuurder en huurder over de huurbetaling;
  • het innen van onbetaalde huurpenningen;
  • gebreken aan het gehuurde;
  • het opzeggen en ontbinden van huurovereenkomst;
  • ontruiming;
  • opstellen, nakijken, beoordelen en aanpassen huurovereenkomst.

 

Het komt regelmatig voor dat er een geschil ontstaat tussen verhuurder en huurder. Een voorbeeld hiervan is dat de huurder een huurachterstand heeft en deze huurachterstand niet wil betalen. Het is hierbij handig om een jurist in de hand te nemen die u kan adviseren over de stappen die u kunt nemen. Wij bespreken uw opties en kunnen na uw goedkeuring snel schakelen.

Huurovereenkomst

Er zijn verschillende soorten objecten die gehuurd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een huurovereenkomst voor een woonruimte, een 230a- bedrijfsruimte (kantoorruimte) of een 290-bedrijfsruimte (winkelruimte). Bij het opstellen van een huurovereenkomst is het van belang dat de bepalingen van het juiste model worden gebruikt. Het kan soms gecompliceerd zijn om te bepalen van welk type object er sprake is. Het is belangrijk om vooraf te weten waarvoor u tekent en welke rechten en plichten de handtekening met zich meebrengt.

Zo gaan wij te werk

Zodra u ons benadert met uw verzoek, vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek beoordelen wij uw verzoek en kijken wij hoe wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Na het gesprek sturen wij u onze plan van aanpak en een offerte. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.