+31 (0) 172 26 30 94 info@alterlaw.nl

Vaststellingsovereenkomst

Kosteloze beoordeling

Vaak kunnen wij de vaststellingsovereenkomst volledig kosteloos voor u beoordelen en aanpassen waar nodig. Wij brengen onze kosten namelijk bij de werkgever in rekening. Zo zijn uw rechten volledig gewaarborgd, krijgt u een optimale transitievergoeding en is uw recht op een WW-uitkering veiliggesteld terwijl u niets voor onze diensten betaalt.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst die wordt gebruikt om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Dit betekent dat zowel de werkgever als de werknemer instemmen met het beëindigen van het arbeidscontract. De vaststellingsovereenkomst is neergelegd in artikel 7:900 Burgerlijk Wetboek en regelt de rechten en plichten van zowel werknemer en werkgever.

Inhoud

De inhoud van de vaststellingsovereenkomst kan volledig worden bepaald door de werknemer en werkgever. Partijen hebben namelijk contractsvrijheid. Zo kan er bijvoorbeeld worden afgesproken dat het non-concurrentie en/of non-relatiebeding komt te vervallen, er een positief getuigschrift zal worden afgegeven en dat de werknemer vrij wordt gesteld van werkzaamheden tot de beëindigingsdatum.

Vaak zal de werkgever een vaststellingsovereenkomst opstellen en deze naar de werknemer sturen. Het is belangrijk dat u de vaststellingsovereenkomst goed doorneemt en niet zomaar ondertekend.

Juridische hulp

Vaak is het handig om juridische hulp in te schakelen. Zo weet u zeker dat uw rechten goed zijn vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Bovendien wordt er dan ook rekening gehouden met uw belangen in de vaststellingsovereenkomst. Ook bij de onderhandelingen die kunnen plaatsvinden is het handig om een jurist bij u te hebben. Op deze manier voorkomt u dat u straks iets tekent waar u eigenlijk helemaal niet achterstaat en iets vergeet waar u wel recht op heeft. Na het tekenen bent u gebonden aan de vaststellingsovereenkomst en is er na enige tijd geen weg meer terug. In bijna alle zaken die wij behandelen, brengen wij onze kosten bij de werkgever in rekening. Zo kunnen wij onze diensten volledig kosteloos aan u bieden.

Zo gaan wij te werk

Zodra u ons benadert met uw verzoek, vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek is kosteloos. Tijdens dit gesprek beoordelen wij uw verzoek en kijken wij hoe wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Na het gesprek sturen wij u het plan van aanpak en bespreken wij met u onze strategie. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Neem contact met ons op voor kosteloze, snelle en optimale beoordeling van de vaststellingsovereenkomst.