+31 (0) 172 26 30 94 info@alterlaw.nl
Wat te doen na een ongeval?
6 juni 2020

– Introductie

U heeft een ongeval gehad, u heeft letsel en schade opgelopen en wilt een schadevergoeding claimen? Maar wie gaat dat betalen? Hoe werkt het eigenlijk?

Wat te doen na een ongeval?

Het is dan ook belangrijk om na een ongeval alles goed bij te houden. Aan de hand hiervan kunt u de schade vorderen bij de tegenpartij. U heeft een goede registratie en documentatie van het ongeval en van uw medische aandoeningen nodig. Met welk soort ongeval u ook te maken krijgt, zorg ervoor dat u zoveel mogelijk documenteert. Noteer de contactgegevens van eventuele getuigen en maak foto’s van de situatie.

Daarnaast is het van belang om zo snel mogelijk een arts te benaderen. Om schade te kunnen claimen bij een letselschadeprocedure, dient u namelijk uw letsel aan te tonen. Uw arts zal dus uw letsel duidelijk moeten vermelden in uw medisch dossier. De weken en maanden daaropvolgend, dienen uw eventuele therapeuten en andere artsen hun bevindingen ook goed te documenteren in uw medisch dossier.

U moet dus vooral zorgen dat uw medisch dossier gevuld wordt met bewijsmateriaal. Uw letsel en alle daar uit voortvloeiende schadeposten, dienen wel het directe gevolg van het ongeval te zijn. Wacht niet te lang met een arts benaderen en uw letsel vast laten leggen. De verzekeringsmaatschappij kan namelijk aangeven dat de medische klachten mogelijk niet door het ongeval zijn ontstaan.

Nadat u alle nodige informatie heeft verzameld, stelt u de tegenpartij aansprakelijk en brengt u de schade in kaart. U dient de tegenpartij of zijn verzekeraar schriftelijk aansprakelijk te stellen. Na erkenning van de aansprakelijkheid, kunt u alle schadeposten claimen die u door uw letsel ondervindt. Mocht de aansprakelijkheid niet of deels worden erkend, dan kunt u met behulp van onze juristen naar de rechter stappen.

Kortom, wat te doen na een ongeval? Leg alles rondom het ongeval vast, houd uw onkosten bij, zorg voor een medisch dossier en stel de wederpartij aansprakelijk.

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend advies over uw letselzaak? Neem dan gerust contact met ons op.

Over de auteur

Nurlan Agayev

Nurlan Agayev

LLM

Nurlan Agayev is specialist op het gebied van claims, incasso en contracten bij Alterlaw.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Om onze cliënten up to date te houden, houden wij de jurisprudentie bij. In bondige, leesbare artikelen praten wij u bij over de ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Bedankt voor uw aanmelding