+31 (0) 172 26 30 94 info@alterlaw.nl
Betaalt de debiteur niet? Vraag zijn faillissement aan!
26 mei 2020

– Introductie

U heeft gebeld, een e-mail verzonden, een aangetekende brief gestuurd aan de debiteur. U heeft er alles aan gedaan om uw factuur betaald te krijgen. Dit is ergerlijk want uw vaste lasten lopen gewoon door.

Voldoet uw situatie aan de volgende punten?

  • De debiteur is een onderneming (een BV, een VOF of een eenmanszaak);
  • De factuur is verlopen;
  • De factuur is niet betwist;
  • Naast u is er nog een andere schuldeiser (indien u hier niet zeker van bent, kunnen wij dit voor u achterhalen).

Indien het antwoord op onderdelen een “ja” is, dan hebben wij goed nieuws voor u.

Wij hebben namelijk een uiterst geschikt drukmiddel om de debiteur ertoe te dwingen om uw factuur te betalen: zijn faillissement aanvragen.

De praktijk wijst uit dat de overgrote meerderheid van de ondernemers zijn bedrijf niet failliet wil zien gaan door een onbetaalde factuur. Hij zal er dan ook alles aan doen om het faillissement te voorkomen.

Werkwijze

Nadat wij uw dossier in behandeling hebben genomen, bespreken wij onze strategie met u. Binnen 24 uur nemen wij contact op met de debiteur. Wij sommeren de debiteur om de factuur binnen 3 werkdagen naar u over te maken. In dezelfde brief vermelden wij dat wij het faillissement van de debiteur aan zullen vragen indien betaling uitblijft.

Betaalt hij op tijd? Dan is er niets aan de hand en sluiten wij het dossier. Betaalt hij niet, dan dienen wij een verzoek in bij de rechtbank om het faillissement van de debiteur aan te vragen. Hiervoor gaan wij in de tussentijd op zoek naar een andere schuldeiser, omdat de wet voorschrijft dat er minstens twee schuldeisers moeten zijn om het faillissement van een onderneming aan te vragen.

Onze ervaring is dat de debiteur binnen een zeer korte termijn na faillissementsaanvraag de factuur alsnog betaalt om faillissement te voorkomen. Onze kosten en de gerechtelijke kosten voor de faillissementsaanvraag? Die brengen wij ook bij de debiteur in rekening.

Contact

Uiterst effectief dus en vaak binnen enkele weken opgelost. Heeft u een vraag of wilt u uw zaak aan ons voorleggen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Over de auteur

Nurlan Agayev

Nurlan Agayev

LLM

Nurlan Agayev is specialist op het gebied van claims, incasso en contracten bij Alterlaw.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Om onze cliënten up to date te houden, houden wij de jurisprudentie bij. In bondige, leesbare artikelen praten wij u bij over de ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Bedankt voor uw aanmelding