+31 (0) 172 26 30 94 info@alterlaw.nl
Voorschot bij letselschadezaken
11 juni 2020

– Introductie

Letselschade als gevolg van een ongeluk kan drastische gevolgen hebben voor uw leven. Door lichamelijke en/of geestelijke schade kunt u bijvoorbeeld een tijd uw werk niet uitvoeren. Het kan zijn dat u als ZZP’er of freelancer een bestaande opdracht moet annuleren en geen nieuwe opdrachten kunt aannemen. Dit terwijl uw vaste lasten gewoon doorlopen.

Lange duur letselzaak

De behandeling van een letselzaak kan maanden zo niet jaren duren. Indien u tijdelijk of langdurig gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt bent, betekent dit dat u wellicht tijdelijk geen/weinig inkomsten heeft. In zo een geval heeft u direct geld nodig om in ieder geval de vaste laste te kunnen betalen.

Voorschot

Indien u direct geld nodig heeft, kunnen wij voor u een voorschot van enkele honderden of enkele duizenden euro’s vragen. Wij vragen aan onze cliënten dan ook altijd hoe hun financiële positie is. Dit doen wij voorafgaand aan en gedurende de behandeling van de zaak. Wij vragen het ook gedurende de behandeling van de zaak omdat de financiële positie van onze cliënt in de tussentijd kan veranderen. Een voorschot hoeft niet eenmalig te zijn: wij kunnen meer dan één keer voorschot voor u vragen voor uw letselzaak juridisch en financieel afgewikkeld wordt. Met een voorschot is de druk van de ketel. Een bijkomend voordeel is dat wij en de wederpartij hierdoor ruim de tijd hebben om de materiële en immateriële schade goed in kaart te brengen.

Nadat wij uw dossier in behandeling hebben genomen, kijken wij direct naar de vraag van aansprakelijkheid. Is de wederpartij aansprakelijk voor uw schade? Dan stellen wij de wederpartij aansprakelijk en vragen wij namens u indien nodig een voorschot. Hoeveel voorschot wij namens u vragen, is afhankelijk van uw schadeposten. Hiervoor gaan wij direct met u in gesprek zodat wij een passend bedrag aan voorschot voor u vragen.

Herstel

Wij richten ons op het zo goed mogelijk in kaart brengen van uw financiële schade als gevolg van de materiële en immateriële schade. Zo kunt u zich focussen op uw herstel.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u uw letselzaak aan ons voorleggen? Neem dan gerust contact met ons op.

Over de auteur

Nurlan Agayev

Nurlan Agayev

LLM

Nurlan Agayev is specialist op het gebied van claims, incasso en contracten bij Alterlaw.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Om onze cliënten up to date te houden, houden wij de jurisprudentie bij. In bondige, leesbare artikelen praten wij u bij over de ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Bedankt voor uw aanmelding