+31 (0) 172 26 30 94 info@alterlaw.nl
Letselschade opgelopen naar aanleiding van een ongeval? Waar heb ik recht op? En hoe nu verder?
14 mei 2020

– Introductie

Als u betrokken bent geraakt bij een ongeval komt er veel op u af. Naast fysieke klachten en schade aan uw spullen kan er ook sprake zijn van immateriële schade.

Materiële schade

Op grond van de wet heeft u recht op vergoeding van zowel materiële als immateriële schade. Voorbeelden van materiële schadeposten zijn beschadigde kleding, een beschadigde auto of fiets, een kapot horloge enzovoorts. Er zijn echter ook andere minder voor de hand liggende schadeposten die kunnen worden aangemerkt als materiële schade. Denk bijvoorbeeld aan alle extra medische kosten die u dient te maken in het kader van uw herstel, een geschiktere kussen voor uw nekpijn, hulp bij het huishouden of het mislopen van opdrachten als u bijvoorbeeld een zelfstandige bent. Deze kosten dienen allemaal door de veroorzaker van de schade vergoed te worden.

Immateriële schade

Naast materiële schade kunt u ook immateriële schade claimen. Immateriële schadevergoeding is een vergoeding voor bijvoorbeeld pijn, verminderde levenslust, slapeloze nachten en/of psychische klachten die het gevolg is/zijn van het ongeval. Deze klachten kunnen zich direct na het ongeval voordoen. In de praktijk blijkt echter ook dat immaterieel letsel maanden of zelfs jaren na het ongeval pas de kop op steekt.

Van belang is dat u met behulp van een kundige advocaat of jurist een dossier opbouwt waarin uw schade zo goed mogelijk wordt uiteengezet en bijgehouden. Hiermee voorkomt u dat er in een later stadium discussie ontstaat over de vraag of uw klachten het gevolg zijn van het ongeval.

Dat een ongeval ingrijpende gevolgen kan hebben voor uw leven, spreekt voor zich. Hiertegenover zou vanzelfsprekend een toereikende schadevergoeding moeten staan. Onze specialisten kunnen u hierbij kosteloos helpen, als de aansprakelijkheid van de veroorzaker vaststaat. Wij maken graag een afspraak met u voor een intakegesprek bij u thuis.

Over de auteur

Nurlan Agayev

Nurlan Agayev

LLM

Nurlan Agayev is specialist op het gebied van claims, incasso en contracten bij Alterlaw.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Om onze cliënten up to date te houden, houden wij de jurisprudentie bij. In bondige, leesbare artikelen praten wij u bij over de ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Bedankt voor uw aanmelding